O firmie
UPRAWA PIECZAREK TENDERENDA Magdalena Tenderenda
to nowoczesne, a zarazem rodzinne gospodarstwo rolne specjalizujące się w uprawie pieczarki białej.
Początki pieczarkarni to rok 2001, zaś jego budowa i obecny stan oparty na pełnej automatyce i klimatyzacji są wynikiem doświadczenia czerpanego z rodzinnych tradycji pieczarkarskich sięgających lat 70. XX wieku.
Produkujemy 400 ton pieczarek miesięcznie na prawie 18000 m2 powierzchni uprawnej.
Nasze gospodarstwo prowadzi wspólną politykę handlową z Uprawą Pieczarek Sebastian Markiewicz w Dobroniu, co pozwala osiągnąć sprzedaż na poziomie 800 ton miesięcznie. Wspólnie na rynku działamy pod marką Eurofungi Sp. z o.o.
Ponieważ sprzedajemy pieczarki uprawiane w naszych pieczarkarniach, możemy dostarczyć do odbiorcy najwyższej jakości świeże pieczarki w bardzo krótkim czasie od momentu ich zbioru.
Uprawa pieczarek Tenderenda posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie, jak wyprodukować, zapakować i dostarczyć kontrahentowi oddalonemu niejednokrotnie tysiące kilometrów od nas, towar najwyższej jakości.
Współpracujemy z wieloma odbiorcami z Unii Europejskiej (Wielka Brytania, Francja, Niemcy, Włochy, kraje skandynawskie) oraz z sieciami handlowymi i supermarketami w Polsce.
Ciągle wychodzimy naprzeciw potrzebom i oczekiwaniom obecnego, wymagającego rynku, zwiększając produkcję, zatrudnienie oraz zdobywając nowe kwalifikacje poparte odpowiednimi certyfikatami.
Wszystkich zainteresowanych współpracą zapraszamy do odwiedzania naszej oferty na stronie Eurofungi lub o kontakt telefoniczny bądź mailowy.
Certyfikaty
Dbamy o najwyższą jakość oferowanych produktów o czym świadczą uzyskiwane przez naszą firmę certyfikaty.
Zakład od 2005 roku posiada wdrożony i certyfikowany corocznie system zapewnienia bezpieczeństwa żywności dla produkcji rolnej GLOBAL G.A.P. (poprzednio EUREGAP).
W związku z rosnącymi wymaganiami naszych odbiorców od 2007 roku posiadamy wdrożony i również odnawiany certyfikat Tesco Nurture (Tesco Nurture’s Choice).
W 2014 roku wdrożyliśmy i certyfikowaliśmy system HACCP będący potwierdzeniem bezpieczeństwa procesów sortowania, konfekcjonowania, magazynowania i dostarczania przez nasz zakład pieczarek do odbiorcy końcowego.
Dysponujemy także certyfikatem Field to Fork, który udziela sieć sklepów Marks&Spencer. Jest on potwierdzeniem obecności naszych produktów na rynku Wielkiej Brytanii i zaufania jakim nas darzy.
W 2018 uzyskaliśmy certyfikat Waitrose. Waitrose jest siecią sklepów na rynku angielskim, która w sprzedaży ma wysokiej jakości produkt. Dostawcy świeżych produktów jak i gotowych dań muszą przejść przez audyt Waitrosa, który skupia się na sprawdzeniu dokumentacji jak i na jakości produktów oraz sprawdzeniu miejsca pracy i bezpiecznego, zgodnego z przepisami traktowania pracowników. Jesteśmy dumni, że Nasze Gospodarstwo odpowiada tym normom.
W 2019 uzyskaliśmy certyfikat GRASP, czyli ocenę ryzyka dotyczącą praktyk społecznych. Producenci korzystający z certyfikacji GLOBAL G.A.P. mogą dobrowolnie skorzystać z oceny GRASP, która odnosi się bezpośrednio do sposobu zapewniania bezpieczeństwa pracowników i poszanowania ich praw. Zaświadczenie GRASP jest potwierdzeniem dobrych praktyk zatrudniania pracowników w gospodarstwie.
Ciągle wychodzimy naprzeciw potrzebom i oczekiwaniom obecnego, wymagającego rynku, zdobywając nowe kwalifikacje poparte odpowiednimi certyfikatami.
Kontakt
UPRAWA PIECZAREK TENDERENDA
Magdalena Tenderenda
Wronowice 25, 98-100 Łask
NIP 831-151-38-17
REGON 472935067
Kontakt:
tel.: +48 43 675 45 66
fax: +48 43 676 22 99
Lokalizacja:
N 51° 37' 1.574''
E 19° 9' 34.801''
Kierownik zakładu:
Paweł Borowski
tel.: +48 697 69 68 68
e-mail: pawel@tenderenda.pl
Sekretariat:
Godziny pracy:
od poniedziałku do piątku
07:00 – 16:00
Beata Niezgodzka
tel.: +48 43 675 45 66
e-mail: bsocha@tenderenda.pl
Joanna Pałuszyńska
tel.: +48 43 675 45 66
e-mail: joanna@tenderenda.pl
Joanna Ornafa
tel.: +48 43 675 45 66
e-mail: jkacprzyk@tenderenda.pl